Restauracja "Appassionata"

O firmie

Restauracja Appassionata to unikalne miejsce na kulinarnej mapie Śląska.

W bezpośrednim sąsiedztwie drogi wojewódzkiej 911 w Radzionkowie, niedaleko lotniska w Pyrzowicach znajduje się obiekt będący odzwierciedleniem angielskiego stylu i polskiej gościnności. Doskonałe i zdrowe jedzenie zadowoli nawet najbardziej wymagającego gościa. Kuchnia Appassionaty wyróżnia się przede wszystkim odważnym łączeniem smaków. Kompozycje jakie tworzy szef kuchni restauracji Appassionata przypominają dzieła sztuki namalowane na talerzu. Autorskie menu zadowoli jednak nie tylko podniebienia poszukiwaczy nowych smaków, ale również amatorów tradycyjnej, polskiej kuchni. Restauracja Appassionata to doskonałe miejsce do organizacji imprez firmowych, spotkań rodzinnych czy przyjęć weselnych. Duży ogród z tarasem i placem zabaw dla dzieci, sprawiają, że czas spędzony upłynie w miłej, rodzinnej atmosferze. Appassionata to obiekt, do którego będą chcieli Państwo wracać.

– Proponujemy naszym gościom, coś więcej niż tylko wykwintne menu – podkreśla właścicielka restauracji Appassionata Anna Cichoń. Dbamy o to, by każdy czuł się wyjątkowo. Oprócz kunsztownych dań proponujemy także szereg wydarzeń kulturalnych. W ramach cyklu Muzyczne Pasje zapraszamy wszystkich gości na wyjątkowe koncerty polskich i zagranicznych artystów, a także nowatorskie eventy pozwalające odkryć tajniki europejskiej kuchni – dodaje restauratorka.

Dbamy o różnorodność karty menu. Naszych gości zapraszamy do skorzystania z karty głównej, która łączy w sobie wykwintne dania z elementami nowatorskiej kuchni oraz na specjalnie przygotowane menu sezonowe.

Nasze wyróżnienia:

  • 100 Best Restaurants 2017 r. 3 widelce plus
  • Gault&Millau Polska (żółty przewodnik najlepszych restauracji europejskich) 2017 r. 1 czapka
  • Przedsiębiorstwo FAIR PLAY 2017 r. – Krajowa Izba Gospodarcza
  • Złoty Laur Umiejętności i Kompetencji w kategorii Laur Delegatury 2017 r.
  • Kruszec Biznesu IPH – Firma Roku 2017 r.
  • Kruszec Biznesu IPH – Usługa 2016 r.
  • 100 Best Restaurants 2016 r. 3 widelce plus
  • finał konkursu do Les Chefs en Or 2016 r.
  • Gault&Millau Polska (żółty przewodnik najlepszych restauracji europejskich) 2016 r. 2 czapki
  • 100 Best Restaurants 2015 r. 2 widelce
  • finał Pucharu Kulinarnego Polski 2014 r.
  • I miejsce VI Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej 2014 r.

Dane kontaktowe

Restauracja Appassionata
ul. Anieli Krzywoń 1,
41-922, Radzionków

Telefon: +48 505 795 196
Numer rachunku bankowego: PKO BP 39 1020 2368 0000 2402 0531 1867
E-mail: restauracja@appassionata.com.pl

Godziny otwarcia

pon.-sob.: 13:00 – 22:00
niedz.: 12:00 – 22:00

Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony: appassionata.com.pl

Kontakt:

41-902 Bytom, ul. Chrobrego 34/5a, tel. +48 32 281 59 58
Biuro czynne od poniedziałku lub piątku w godz. 09:00 – 15:00

Prezes BIPH Krzysztof Gajos, tel. 32 387 27 71
Sekretariat Henryka Balcerowska, tel. 696 824 147

2018 BIPH Wszelkie prawa zastrzeżone Bytomska Izba Przemysłowo – Handlowa